Pupovac: Preferiramo SDP, ali nije isključena podrška ni HDZ-u

Srna
Pupovac: Preferiramo SDP, ali nije isključena podrška ni HDZ-u

Beograd - Potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ Milorad Pupovac izjavio je da ta stranka preferira da u formiranju nove hrvatske vlade podrži koaliciju oko SDP-a, ali da nije isključeno da će podržati i koaliciju na čelu sa HDZ-om.

"Iako preferiramo koaliciju žHrvatska rastež na čelu sa SDP-om, ne isključujemo ni mogućnost da zbog potreba stabilnosti zemlje i moguće vlade desnog centra podržimo i tu i takvu vladu, naravno, ako nađemo zajednički jezik i usaglasimo se oko onoga što nam je važno i od čega nikako ne bismo mogli da odstupimo", rekao je Pupovac.

On kaže da problem predstavlja to što u koaliciji okupljenoj oko HDZ-a ima ustašofilnih i antimanjinskih stranaka, a posebno antisrpskih, zbog čega je teško zamisliti da tako formirana vlada bude politički stabilna i da ima demokratski profil i lice.

"HDZ je o tome trebalo da razmišlja u protekle tri godine, kada je vodio antićiriličnu, antisrpsku i antidemokratsku kampanju, kao što je o tome trebalo da razmišlja i tokom izbora", rekao je Pupovac za novosadski "Dnevnik".

On smatra da bi za Hrvatsku bilo najbolje da izađe na nove izbore.

"Koja god da se vlada formira, zaista se čini da ne može biti stabilna, a izvjesno je da ne može biti stabilna bez šest poslanika manjina, uključujući i dvojicu iz SDSS-a", zaključio je Pupovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana