Pupovac odgovorio hrvatskim desničarima: Tužiću vas ako to ne učini država

Agencije
Pupovac odgovorio hrvatskim desničarima: Tužiću vas ako to ne učini država

Zagreb - Predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac rekao je povodom prijetnji koje mu je uputio predsjednik desničarske stranke A-HSP Dražen Keleminec, u vezi sa komentarisanjem postavljanja spomen-ploče sa natpisom "Za dom spremni!" u Jasenovcu, da će podnijeti krivičnu prijavu protiv njega ukoliko Tužilaštvo to ne učini.

 "Ovo što se događalo proteklih dana, prema mišljenju pravne službe sa kojom se konsultujemo, jeste krivično djelo. Ukoliko krivičnu prijavu protiv Kelemineca ne podnese državno tužilaštvo, mi ćemo to uraditi sami", rekao je Pupovac.

On je naglasio i to da do sada nije bilo postupanja policije na osnovu kojih bi Keleminecove izjave bile okarakterisane kao krivično djelo.

Pupovac je nedavno objavio status na Facebooku da niko od nadležnih predstavnika hrvatskih vlasti odgovornih za ustavnost i zakonitost nije reagovao na postavljanje spomen-ploče sa natpisom "Za dom spremni!" u Jasenovcu, zbog čega su mu upućene prijetnje smrću.

 Keleminec mu je poručio da odseli u Srbiju ako mu ovaj pozdrav smeta, a potom je svojim sljedbenicima dao instrukciju da "pošalju poruku-čestitku Pupovcu sa pozdravom žZa dom spremni!ž". (Srna, RTS)
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana