Pupovac: Od izjava Hasanbegovića bi se i Tuđman okrenuo u grobu

Tanjug
Pupovac: Od izjava Hasanbegovića bi se i Tuđman okrenuo u grobu

Zagreb - Potpredsjedik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je u hrvatskom Saboru da ta stranka ne traži od budućeg ministra kulture Zlatka Hasanbegovića da promijeni što je do sada govorio, ali i da bi se zbog takvih izjava i Franjo Tuđman okrenuo u grobu.

SDSS zanimaju Hasanbegovićeve politike, kazao je Pupovac, jer od njih zavisi hoće li Hrvatska dobiti ministarstvo kulture ili ministarstvo propagande i revizije istorije.

"Zbog njegovih izjava bi se Tuđman okrenuo u grobu", rekao je Pupovac, prenio je portal Indeks.

Prethodno, Hasanbegović, za koga kažu da je poštovalac ustaškog lidera Ante Pavelića, da negira antifašizam i Ustav RH i oko kojeg se posljednjih dana lome koplja, pa čak i protestuje, rekao je da stoji iza svake svoje do sada izgovorene reče.

Razočaran je, kaže, "atmosferom lonca" koja je stvorena njegovom kandidaturom.

"Vreme je da se ostavimo ideologija. Ovde nije riječ o antifašizmu, nego o jugoslavenskom totalitarizmu. Antifašist je bio i Tito i Staljin i Pol Pot, i Paton. Ja govorim o totalitarizmu. Hrvatska je u savršenoj suprotnosti s jugoslavenskim totalitarizmom. Iza svih svojih riječi stojim", kazao je Hasanbegović, prenio je Indeks.

Navodi da je iz Drugog svjetskog rata kao pobjednik izašao jugoslavenski totalitarizam.

Ono što, kako je rekao, važi za baltičke narode, važi i za Hrvatsku.

"Stanje koje je nastupilo 1945. je bilo negacija hrvatskog prava na slobodu", naveo je i dodao da nikada nije bio u Hrvatskom oslobodilačkom pokretu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana