Pupovac o ustaškom pokliču ZDS

Tanjug
Pupovac o ustaškom pokliču ZDS

KNIN - Poslanik u saboru i predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac je danas u Gruborima rekao da se ispod društvene površine vodi bitka između toga šta je današnja demokratska Hrvatska i toga šta je proustaška Hrvatska i njeno integrisanje u današnju Hrvatsku, kao naslijeđe.

Pupovac je to rekao osvrnuvši se na aktuelnu raspravu o promjeni krivičnog zakona kojim bi se zabranila upotreba tog pokliča u hrvatskom javnom prostoru i dodao:

"To je bitka koju treba voditi, a zato su nam potrebni mediji, škole, javni autoriteti, kao i vlada, sabor i predsjednik Republike, ne samo sudovi i krivično zakonodavstvo'''', rekao je Pupovac na komemoraciji u Gruboru, prenijeli su hrvatski mediji.

Jevrejska opština i pripadnici stranaka manjina u Hrvatskoj pokrenuli su inicijativu za izmjenu krivičnog zakona koji bi potpuno zabranio upotrebu ustaškog pokliča "za dom spremni".

Za sada je izvijesno da će se o toj inicijativi razgovarati u septembru, što su potvrdili premijer Andrej Plenković i predstavnici Jevrejske opštine.

Plenković je, međutim, sinoć rekao da taj ustaški poklič ni danas nije dozvoljen.

"Mi ćemo o tome razgovarati, ali to je već sada nedopušteno", rekao je premijer odgovarajući na pitanje novinara da li će biti izmijenjen krivični zakon radi potpune zabrane upotrebe ZDS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana