Pupovac: Neću prijaviti Glavaša

Agencije
Pupovac: Neću prijaviti Glavaša

Beograd - Predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća Milorad Pupovac rekao je da neće prijaviti policiji Branimira Glavaša, koji je protiv njega pokrenuo hajku, ali da očekuje da hrvatska država utvrdi da li u tome ima djela podsticanja na mržnju, ugrožavanja fizičkog integriteta i ometanja pravosuđa.

Povodom izjave hrvatskog ministra unutrašnjih poslova Ranka Ostojića da će policija reagovati ukoliko prijavi prijetnju koju mu je Glavaš uputio, Pupovac kaže da za 20 godina nikoga nije prijavio za govor mržnje i da to neće uraditi ni sada, ali da očekuje da "država utvrdi šta je posrijedi". 

"Obavio sam razgovor sa policijskim službenikom i njemu sam rekao ono što sam rekao i javno", rekao je Pupovac, koji je i poslanik Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ u Hrvatskom saboru.

On kaže da od Predsjedništva Hrvatskog sabora očekuje da jasno i nedvosmisleno osudi nastojanje da se Klub SDSS-a izbaci iz Sabora.

"Ovdje nije riječ o toleranciji, već o nasilju", rekao je Pupovac za "Politiku".

On je ocijenio da je prirodno reagovanje to što su se neki ljudi prepoznali u njegovoj akciji "selotejp", kada je novinarima podijelio selotejp da bi podsjetio na one Srbe koji su pod Glavaševom komandom ubijeni tako što su im usta preliješljena selotejpom.

"To što oni žele da ućutkaju ljude, što prijete, što organizuju javnu hajku i pozivaju na javni linč i žele da nas isključe iz hrvatskog političkog života i Sabora, to nije nešto na šta ćemo mi pristati bez obzira da li će državne institucije i saborska tijela uraditi ono što očekujemo da urade", rekao je Pupovac.

Kada je riječ o najavljenoj posjeti premijera Aleksandra Vučića Zagrebu, povodom inauguracije novog hrvatskog predsjednika Kolinde Grabar-Kitarović, Pupovac ističe da Srbi u Hrvatskoj pozdravljaju taj dolazak, jer je koristan za njih i za ukupne srpsko-hrvatske odnose.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana