Pupovac: Najpotrebniji je mir

Srna
Pupovac: Najpotrebniji je mir

Zagreb - Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac čestitao je Vaskrs pravoslavnim hrišćanima u Hrvatskoj, poručivši da je mir jedna od najvećih potreba koja ima smisla u građenju dobroga života i pozvao da se prestane sa ratnim pričama.

"Svi mi koji smo u javnom životu znamo da ne živimo u zemlji u kojoj prevladava duh i kultura mira i to decenijama. Iako ima mnogo stvari koje su nam potrebne, jedna od najpotrebnijih je mir. Da prestanemo sa ratnim pričama, ratnim retorikama, da prestanemo sa ratnim svađama i sukobljavanjima od kojih nemaju nikakve koristi niti oni koji se sukobljavaju, niti cijelo društvo", rekao je Pupovac nakon Vaskršnje liturgije u Sabornom hramu u Zagrebu.

Komentarišući rezultate istraživanja prema kojima koalicija "pravaša" prelazi izborni prag, Pupovac je rekao da ne zna šta više zabrinjav - kriptodesničarske politike unutar različitih stanaka ili otvorene desničarske politike kakvih je bio u ranijim periodima hrvatske politike.

"Najvažnije za hrvatsku politiku jeste da nema kriptopolike u glavnim političkim strujama, nego da glavne političke struje čuvaju toleranciju, pluralizam i ustavnu državu u ovoj zemlji", rekao je Pupovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana