Pupovac na listi SDP-a za Evropski parlament

Agencije
Pupovac na listi SDP-a za Evropski parlament

Zagreb - Samostalna demokratska srpska stranka u Hrvatskoj (SDSS), čiji je potpredsjednik Milorad Pupovac, biće na listi vladajuće koalicije okupljena oko Socijaldemokratske partije (SDP) Zorana Milanovića na majskim izborima za Evropski parlament.

"Tačno, o zajedničkom izlasku na evropske izbore SDP i SDSS razgovaraju. Pregovori su već pri kraju", potvrdio je Pupovac, koji je i predsjednik Srpskog narodnog vijeća, zagrebačkom "Večernjem listu".

List navodi da će Pupovcu, iako on ne insistira na prva četiri mjesta na listi, za koja se pretpostavlja da sigurno vode u Brisel, Milanović gotovo izvjesno ponuditi drugo ili, najmanje, pet mjesto.

"Treće i četvrto je već zauzeto", tvrdi list i dodaje da je treće mjesto rezervisano za Joa Radoša Iz Hrvatske narodne stranke, a četvrto za lidera Istarske demokratske stranke Ivana Jakovčića.

Izborna lista za majske izbore za Evropski parlament bila je tema sinoćne sjednice Predsjedništva SDP-a.

"Razgovarali smo o listi za evropske izbore i opciji da i Milorad Pupovac bude naš zajednički kandidat. No, sama mjesta na listi još nismo utvrdili", rekako je listu jedan od neimenovanih članova Predsjedništva.

"Večernji", međutim, primjećuje da se na dnevnom redu tog organa stranke nisu našli slučajevi poput optužbi za nezakonito trošenje novca načelnice sisačko-moslovačke županije Marine Lovrić Merzel i Željka Saba, koji je pokušao da "kupi" gradsku odbornicu Mariju Budimir iz HDZ-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana