Pupovac: Milošević stavio mandat na raspolaganje

Tanjug
Pupovac: Milošević stavio mandat na raspolaganje

ZAGREB - Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac rekao je danas da je potpredsjednik vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević stavio mandat na raspolaganje, nakon što je prema nezvničnim informacijama osumnjicen u aferi s bespovratnim podsticajima.

Nismo održali sve sastanke, nemamo ni sve informacije, ali na osnovu onoga što imamo, Milošević ima naše povjerenje i imaće ga jer je čovjek od povjerenje, rekao je Pupovac za zagrebačku N1 tv.

"Milošević je čovjek izuzetnih moralnih kvaliteta i častan čovjek. On sigurno zna šta je najbolje za njega, vladu i njegovu stranku, zbog toga je svoj mandat stavio na raspolaganje predsjedniku vlade", naveo je.

To je učinio zbog njegova moralnog osjećaja i stava po kojem predsjednik lade, vladajuća većina i on sam procijenjuju šta je u ovim okolnostima politički najbolje za vladu.

Dodao je da još treba vidjetu u čemu se, kako kaže, sastoje činjenice po kojima se Milošević tereti, kako će se razvijati cijeli postupak pa će onda o svemu razgovarati.

Uskok je saopštio da je bivši ministar Darko Horvat, od novembra 2018. do kraja decembra 2018., kao ministar privrede, preduzetništva i zanatskih usluga, dodijelio 2,6 miliona kuna bespovratnih sredstava privrednim subjektima za koje je bio lično zainteresovan, kao i onima za koji su to od njega neposredno ili posredstvom njegove pomoćnice višekratno tražili: potpredsjednik vlade Boris Milošević, državni sekretar Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac, direktorka Uprave za potpomognuta podrucja Katica Mišković i bivši ministar Tomislav Tolušić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana