Pupovac: Još se ne zna da li će SDSS biti u Koloni sjećanja

Tanjug
Foto: Arhiva

ZAGREB- Još nije poznato da li će predstavnici Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) učestvovati ove godine u Koloni sjećanja u Vukovaru, rekao je predsjednik te stranke, koja je dio vladajuće koalicije, Milorad Pupovac.

"Ne znam hoćemo li ići u Vukovar. Ne znamo ni kako će izgledati spomenuti događaj. Takođe, ni sa kim, dosad, nismo razgovarali o tome, i to je sve što u ovom trenutku mogu da kažem", rekao je Pupovac za zagrebački Jutarnji list.

Pupovac je prošle godine u Vukovaru bio dan prije Kolone sjećanja jer su gradonačelnik Ivan Penava i radikalni desničari nedjeljama slali poruke protiv njegovog učešća.

Tom prilikom je Pupovac položio u Dunav venac za Srbe koji su ubijeni uoči početka izbijanja oružanih sukoba, potom za ranjene, bolesne i zaposlenike vukovarske bolnice koji su zarobljeni i ubijeni na Ovčari, a delegacija Srpskog narodnog vijeća je u crkvi Sv. Nikolaja zapalila svijeće "za sve ljude koji su stradali u ratnom periodu u Vukovaru i njegovoj okolini".

Uprkos korona virusu i mnogim upozorenjima da se ove godne odustane obilježavanje Dana Vukovara 18. novembra, vlada Hrvatske je odlučila da u Koloni sjećanja može biti najviše 500 ljudi.

Nacionalno koordinaciono tijelo je u tom smislu promijenilo naredbu prema kojoj se mjera ograničenog broja osoba na okupljanjima ne odnosi kada je riječ o obilježavanju određenih događaja tokom državnih praznika.

Inače, prvi put ove godine Dan sjećanja na vukovarsku žrtvu se u Hrvatskoj obilježava kao državni praznik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana