Pupovac, Jeckov i Milošević kandidati SDSS-a na izborima

Tanjug
Pupovac, Jeckov i Milošević kandidati SDSS-a na izborima

VUKOVAR - Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Milorad Pupovac, potpredsjednica Dragana Jeckov i Boris Milošević, kandidati su te stranke na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, odlučila je danas Glavna skupština SDS S-a u Vukovaru.

U svom obraćanju, Pupovac je rekao da je Hrvatska sve manje tolerantna, otvorena i progresivna, a da je sve više “tradicionalnija, zatvorenija i manje kreativna i inventivna”, kao i da treba da zaustavi porast netolerancije prema Srbima u Hrvatskoj, prenosi Hina.

“U spoljnoj policiji, Hrvatska vozi kao šinsko vozilo od Šida do Vinkovaca i natrag. Isto tako, Hrvatska treba da zaustavi porast netolerancije prema Srbima koji žive u Hrvatskoj. Brojni Srbi u Hrvatskoj žive u siromaštvu i nemaju ukupno prihoda od 2.100 kuna po domaćinstvu što je kriterijum za život u siromaštvu”, rekao je Pupovac.

Prema njegovim riječima, pitanje regionalnog i ujednačenog razvoja krajeva u kojima žive Srbi biće u samom vrhu interesa SDS S-a kao i pravo na obrazovanje, službenu upotrebu jezika i pisma, izgubljna prava iz rata kao i procesuiranja ratnih zločina.

On je dodao da svako ko nije zaslijepljen ideologijama, lošim politikama i ko ne vidi stvari kako stoje, vidi da Hrvatskoj fali da bude “funkcionalna i pravedna država”.

“Prema većini svojih građana i u interesu većine svojih građana Hrvatska nije ni pravedna, ni funkcionalna država. Njeno pravosuđe nije ustrojeno tako da bi bilo pravedno prema ljudima koji traže pravdu”, rekao je Pupovac.

Dodao je da je malo pravosudnih tijela i institucija koje dobijaju ono što im je potrebno za rad, kao i onih koji su istinski i pošteno plaćene za svoj rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana