Puhovski: Domovinski pokret se ponaša kao da je Pupovac neka vrsta zarazne bolesti

Tanjug
Foto: Večernji List

ZAGREB - Domovinski pokret, koalicioni partner u aktuelnoj Vladi Hrvatske, ne odustaje od svoje ideologije, imaju ulogu “bau-bau” i ponašaju se kao da je lider SDS S Milorad Pupovac neka vrsta zarazne bolesti, kaže analitičar Žarko Puhovski.

“DP se udriblao u situaciju iz koje ne može van, ponašaju se kao da je Pupovac neka vrsta zarazne bolesti od koje se treba nekim ogradama osigurati. Logično bi bilo da manjine imaju Odbor za ljudska prava. Oni su se udriblali da moraju biti protiv svih manjina”, kazao je Puhovski gostujući na zagrebačkoj N1 tv.

Ako se, ističe, dogodi ovo što govori Furio Radin, poslanik italijanske manjine u saboru, da Klub manjinaca predloži da Pupovac bude i DP to odbije, onda su oni protiv svih manjina. 

“Oni su sad protiv srpske manjine jer ne prihvataju legitimno izabrane predstavnike srpske manjine, što je u novije vrijeme započeo (predsjednik države Zoran) Milanović kada je rekao da je za njega glasalo više Srba nego za Pupovca”, naveo je Puhovski.

Navodi da i dalje misli da desni Domovinski pokret nije opasan, ali je, kaže, opasnost u tome što stvaraju atmosferu nesigurnosti.

Domovinski pokret, vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, manji je partner u novoj hrvatskoj Vladi, čiji je jedan od ključnih zahteva za postizbornu koaliciju sa HDZ-om bio je da Samostalna demokratska srpska stranka ne bude dio vlasti, što je premijer Andrej Plenković prihvatio.

Međutim, napadi na SDS S i Pupovca iz Domovinskog pokreta tu ne prestaju, napadi su svakodnevni, a protive se da lider ove srpske stranke bude na čelu parlamentarnog Odbora za ljudska prava i manjine, na koje su ga predložili poslanici Kluba manjina.

Pupovac je komentarišući ponašanje DP- nedavno izjavio da bi oni najviše voljeli da u Hrvatskoj nema ni, kako je rekao, ovo malo Srba što ih je ostalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana