Prvi radni dan predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović

B92
Prvi radni dan predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović

Zagreb - Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović stupila je na dužnost.

Predsjednicu, koja je i vrhovni komandant Oružanih snaga, na Pantovčaku je dočekala postrojena Počasno-zaštitna jedinica, koju je obišla uz "Pozdrav domovini", piše agencija Hina.

Ona je započela prvi radni dan u vili "Zagorje", gdje u kancelariji ne sjedi za radnim stolom za kojim je sjedio njen prethodnik Ivo Josipović, već koristi sto za kojim je radio prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman.

"Jutarnji list" piše da će hrvatska predsjednica dio prvog radnog dana posvetiti braniteljima, koji mjesecima štrajkuju, jer smatraju da su im ugrožena prava, a namjerava i da donese odluku o osnivanju savjeta za branitelje.

List piše i da je došlo do promjena na službenoj veb stranici predsjednik.hr, u čijem je nazivu dodato "predsjednica republike", gdje je Grabar-Kitarovićeva objavila svoju biografiju, a Ivo Josipović preseljen je u rubriku - "Bivši predsjednici", prenosi B92.

Ona je u biografiji, između ostalog, napisala da su "Domovinski rat i žrtve branitelja temelj na kojem želi nastaviti da gradi bolju Hrvatsku".

Ivo Josipović sinoć je i zvanično predao dužnost Kolindi Grabar-Kitarović i njoj je predsjednički mandat zvanično počeo u ponoć.

U drugom krugu predsjedničkih izbora u Hrvatskoj, Grabar-Kitarovićeva je pobijedila Josipovića, koji se kandidatovao za drugi mandat i tako postala prva predsjednica u hrvatskoj istoriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana