Prvi detalji užasa u Sisku: Pucao po ljudima i palio kuće, jedna osoba ubijena, osmoro u bolnici

GS
Sisak
Foto: Večernji list | Sisak

SISAK - Osam pacijenata prevezeno je kolima Hitne pomoći u sisačku bolnicu, dok je jedna osoba ubijena u pucnjavi koja se dogodila večeras u naselju Capraške poljane u Sisku.

Prevezeni u bolnicu imaju prostrijelne rane na glavi, stomaku, rukama i nogama. Iz Hitne je potvrđeno da je jedna osoba mrtva, prenose hrvatski mediji.

- Među osmoro prevezenih u bolnicu nema djece. Jedna je osoba u bolnicu prevezena iz razloga jer je u kući bila na respiratoru a nestalo je struje. Stoga je morao u bolnicu – naveli su iz Službe hitne pomoći.

Policija i dalje blokira pristup, dok traje potraga za počiniocem, a nad dijelom Siska nadvio se dim zbog paljenja tri objekta blizu mjesta zločina.

Iz objava na društvenim mrežama može pročitati da su Siščani u strahu. Navode da gradom cijelo veče odjekuju sirene policijskih i vozila Hitne pomoći.

Uznemireni građani su za Sisak.info kazali kako policija za napadačem koji je naoružan automatskim oružjem traga više od dva i po sata, kao i da su čuli da je pobjegao u šumu prema romskom naselju.

- Ljude ranjene odvozi hitna za hitnom - komentarisao je jedan mještanin.

- Pucao je po ulici, sve je blokirano, u gradu vlada panika - ispričali su svjedoci večerašnjeg krvoprolića u pregrađu Siska.

Povrijeđen vatrogasac

Tokom večeri intervenisali su i vatrogasci jer je došlo do požara na tri objekta. Nezvanično, zapalio ih je napadač koji se nakon pucnjave dao u bijeg. Kako saznaje "Večernji list" na terenu prilikom gašenja požara povrijeđen je i jedan vatrogasac koji se nagutao dima.

Oglasila se policija, napadač je u bijegu

- Danas oko 20.10 u naselju Capraške Poljane u Sisku došlo je do pucnjave iz vatrenog oružja te je povrijeđeno više osoba, a jedna je osoba smrtno stradala.

U ovom trenutku policija traga za počiniocem i provodi se kriminalističko ispitivanje - saopštili su iz policije.

U toku je i gašenje požara na tri objekta koji je povezan s ovim događajem.  Mjesto događaja se obezbjeđuje, rekli su iz PU sisačko-moslavačke.

Traže ga dronovima

- Opsadno stanje i dalje vlada, traže ga dronovima i termovizijskim kamerama. Komšije kažu da je čovjek kao čovjek, ima svojih mušica, ali da nisu očekivali da bi napravio nešto tako drastično. Nalazim se između dva policijska obruča, a specijalci lampama pretražuju mjesto nesreće. Dim se još nadvija nad naseljem, a tri su kuće izgorjele - saopštio je reporter Večernjeg lista Danijel Prerad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana