Prve izbjeglice ušle u Hrvatsku pa uhapšene

Srna
Prve izbjeglice ušle u Hrvatsku pa uhapšene

Šid - Prva grupa od oko 40 izbjeglica iz Sirije ušla je u Hrvatsku, a među njima su uglavnom žene i djeca, javljaju hrvatski mediji.

"Na hrvatskom graničnom prelazu Tovarnik prema Srbiji od ponoći se nalaze volonteri i radnici hrvatskog Crvenog krsta zbog najavljenog mogućeg talasa izbjeglica", potvrdila je portparol hrvatskog Crvenog krsta Katarina Zorić.

Mediji javljaju da se od sinoć desetine migranata kreću pješke preko kukuruznih polja u pravcu granice Srbije sa Hrvatskom nakon informacija da je najmanje 10 autobusa sa migrantima preusmjereno kako bi se izbjegla Mađarska.

Njihova destinacija je sada grad Šid na granici Srbije sa Hrvatskom, nakon što je Mađarska zatvorila granice za migrante. 

Policija kupi izbjeglice po poljima mimo graničnih prelaza

Grupa od oko 20 izbjeglica prešla je hrvatsku granicu mimo međunarodnih graničnih prelaza između Srbije i Hrvatske, a nakon što ih je primijetila, hrvatska policija ih je dovela u Tovarnik.
U polja između Hrvatske i Srbije stalno odlaze policijske patrole, kupe izbjeglice i dovode ih u Tovarnik u policijsku stanicu, gdje je registracija izbjeglica i utvrđivanje da li imaju pravo na pomoć, odnosno međunarodnu zaštitu ili ne.

Hrvatski mediji su ranije javili da je prva grupa od oko 40 izbjeglica iz Sirije ušla u Hrvatsku, te da su među njima uglavnom žene i djeca.

Izbjeglice govore da ranije nisu ni čule za Hrvatsku i ne znaju da je dio Evropske unije.

Nakon što je Mađarska zatvorila granice za migrante, njihova destinacija je postao grad Šid i dalje Hrvatska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana