Protest zbog pritvora Srbinu uhapšenom na Vidovdan na Gazimestanu

Tanjug
Protest zbog pritvora Srbinu uhapšenom na Vidovdan na Gazimestanu

PODGORICA- U Podgorici je održan protest grupe građana zbog određivanja pritvora Podgoričaninu Risti Jovanoviću, koga je kosovska policija uhapsila na Vidovdan, 28. juna, na Gazimestanu.

Protest je počeo ispred zgrade crnogorske Vlade, a okupljeni su poručili da će čekati jedan čas da im se neko obrati, pa da će, ukoliko se to ne desi, blokirati most Blaža Jovanovića, prenosi portal CdM.

Građani su potom izašli na most i blokirali saobraćaj, ali je ubrzo intervenisala policija i zamolila ih da se sklone sa ulice.

U objavi, koja je kružila društvenim mrežama, građani su pozvani da izađu i pruže podršku, kako su naveli, nevino osuđenom momku i njegovoj porodici.

Okupljeni su skandirali „Oj, Kosovo, Kosovo”, „Sloboda za Rista” i „Crna Gora i Srbija, to je jedna familija”.

Jovanović je osuđen na 30 dana zatvora zbog optužbe za krivično djelo „izazivanje nacionalne i vjerske mržnje i netrpeljivosti“ i ima pravo žalbe na tu odluku.

Branilac Jovanovića, advokat Jovana Filipović, rekla je da očekuje da će Apelacioni sud uvažiti žalbu i ukinuti mjeru pritvora i da će se on u daljem toku suđenja braniti sa slobode.

Jovanović je priveden pošto je protestovao jer je kosovska policija tražila od jedne monahinje da otvori torbu da bi je pregledali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana