Proslavljen Petrovdan na Polači

Srna
Proslavljen Petrovdan na Polači

POLAČA - Njegovo preosveštenstvo episkop dalmatinski Nikodim danas je u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla na Polači kod Knina služio liturgiju povodom hramovne slave Petrovdana, kojoj je prisustvovalo mnoštvo vjernika.

Episkop Nikodim je u besjedi nakon liturgije poručio hrišćanskim vjernicima da se ugledaju na milost Gospoda Boga, koji uvijek pruža utjehu, te da imaju ljubavi prema svima i da brinu jedni o drugima.

"Stradanje u savremeno doba znači upravo brigu o bližnjima, kako o svojim porodicama i onima koji su nam bliski, tako čak i o onima koji nas smatraju neprijateljima. To je taj krst današnjeg vremena koji svako od nas nosi i kroz koji treba da pokušamo da naslijedimo Carstvo nebesko", dodao je vladika.

Episkop Nikodim čestitao je hramovnu slavu i podsjetio da su apostoli Petar i Pavle propovijedali i svjedočili Gospoda Isusa Hrista, raspetog i vaskrslog, i da su u ime Boga i postradali.

Vladika je podsjetio i da je Sveti apostol Petar postradao naopako okrenut na krstu jer je smatrao da nije dostojan da bude razapet na isti način kao Gospod Isus Hristos, a da je apostol Pavle, budući da je bio rimski građanin, postradao tako što su ga posjekli mačem.

"Njih dvojica su utkali u temelje Evrope vjeru u Trojedinoga Boga, vjeru u Bogočovjeka Isusa Hrista koji je nama donio spasenje", naglasio je vladika Nikodim i dodao da su to činili svojom krvlju, mučeništvom i svjedočenjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana