Proslava Vaskrsa i slave Sabornog hrama u Podgorici

Srna
Foto: vijesti.me

PODGORICA - Saborni hram u Podgorici danas je proslavio i svoju slavu i najveći hrišćanski praznik, a episkop dioklijski Metodije čestitao je slavu starješini hrama i njegovom bratstvu.

“Neka Vam je sa srećom ovaj divni, najveći hrišćanski praznik Vaskrsenja Hristovog i slava ovoga Hrama, prvenstveno ocu Draganu Mitroviću starješini i svom bratstvu njegovom, sestrinstvu, pojcima, horu i vama divni blagočestivi narode koji ste se ovdje okupili”, rekao je vladika Metodije.

Episkop Metodije je podsjetio vjerni narod da je blaženopočivši mitropolit Amfilohije Saborni hram u Podgorici posvetio upravo Hristovom Vaskrsenju.

U obraćanju vjernici vladika je poručio da je najvažnije da mole Gospoda da im daruje hrabrost da vjeruju u Hrista vaskrsloga i da iz njega crpe nadu na opšte vaskrsenje.

Vladika je istakao važnost i ljepotu narodnih običaja, koji su, kako je naveo, valjani kada ne sakrivaju suštinu vjere pravoslavne, jer ona ne počiva na običajima.

Vaskršnjem sabranju prisustvovali su ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana