Proglašene najuspješnije preduzetnice na zapadnom Balkanu za 2023. godinu

SRNA
Foto: Ilustracija

SARAJEVO- Za najuspješnije preduzetnice na zapadnom Balkanu u prošloj godini proglašene su Nikolina Kovačević, Marija Ivanković Jurišić, Rigerita Loku, Ilda Halimić, Hana Kueremi i Irena Čauševska Danilovska, saopšteno je iz Savjeta za regionalnu saradnju /RCC/.

Nikolina Kovačević proglašena je za najuspješniju preduzetnicu u turizmu, Marija Ivanković Jurišić u umjetnosti, Rigerita Loku u oblasti ekologije, Ilda Halimić za zvijezdu društvenih medija, Hana Kueremi za najbolju mladu preduzetnicu i Irena Čauševska Danilovska u sektoru informacionih i komunikacionih tehnologija.

Šef Političkog odjeljenja RCC-a Amer Kapetanović istakao je da je doprinos preduzetnica ključan za napredak zapadnog Balkana i da se ovom inicijativom odaje skromno priznanje hrabrim i snažnim ženama.

Iz RCC-a su naveli da je od ove godine uvedeno i posebno priznanje žirija za još šest žena, a to su Ivana Gazivoda za preoblikovanje društvenih rodnih normi, Blerina Bombaj za promociju zdravog načina života, Zorica Đukić za promociju balkanske kuhinje, Liridona Osmanaj za promociju mentalnog zdravlja, Ksenija Nikolova za osnaživanje žena i Danka Živković za razvoj porodične firme.

Cilj inicijative pokrenute prije dvije godine u okviru Akcionog plana za zajedničko regionalno tržište od 2021. do 2024. godine i programa za ekonomsko osnaživanje žena RCC-a je da se oda priznanje ženama koje su pokrenule i razvile posao i pritom doprinijele novim i održivim radnim mjestima za druge žene i muškarce u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana