Probijen kordon policije, postavljene barikade na ulazu u Cetinje FOTO VIDEO

Tanjug
Protivnici ustoličenja mitropolit Joanikija blokirali su ulaz u Cetinje postavljanjem automobilskih guma i kontejnera
Foto: Pobjeda.me | Protivnici ustoličenja mitropolit Joanikija blokirali su ulaz u Cetinje postavljanjem automobilskih guma i kontejnera

CETINjE - Protivnici ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru, predvođeni opozicionom DPS Mila Đukanovića, blokirali su ulaz u Cetinje postavljanjem automobilskih guma i kontejnera.

Protivnici ustoličenja od jutros protestuju na Cetinju, kada su srušili zaštitnu ogradu, a prije postavljanja barikada na ulazu u Cetinje probili su policijski kordon.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kom se vidi kako građani bacaju kamenice u pravcu policije te probijaju kordon.

Nakon što su probili kordon, krenuli su da trče, poslije čega je došlo do sukoba sa policijom koja je pokušavala da ih zaustavi.

Hiljade građana iz svih dijelova Crne Gore dolaze na Cetinje, a skoro svi nose crnogorske zastave i majice sa natpisom: “Crna Gora je vječna”.

Predsjednik parlamentarnog odbora za bezbjednost i član Vijeća za odbranu i bezbjednost, koje je u stalnom zasjedanju, zbog najavljenih događaja, Milan Knežević, rekao je novinarima, da, ako dođe do većih incidenata i onemogućavanja održavanja jednog vjerskog događa, očekuje da nadležne bezbjednosne službe reaguju u skaladu sa svojim ovlašćenima.

Izvještač “Sputnjika” sa lica mjesta javlja da je na Cetinju situacija veoma napeta.

Svi izlazi ka gradu su blokirani, a policija je zatvorila saobraćaj prema Podgorici i Budvi. Navode i da su kafići prestali sa radom.

Ranije danas je grupa građana uklonila zaštitnu ogradu postavljenu na Dvorskom trgu, ispred Cetinjskog manastira. Cetinjani od jutros negoduju zbog ograda koje su postavljene u gradu.

U Cetinjskom manastiru sutra je planirano ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, ali se tome protivi određen broj građana koji blokiraju prilaze gradu.

Klub poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) održao je danas sjednicu na Cetinju. To je na svom “Tviteru” nalogu objavio poslanik te partije Duško Marković.

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić pozvao je mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija da odustane od čina ustoličenja u Cetinjskom manastiru koje je planirano sutra u 8.00 časova ujutro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana