Pritvoren jer je zavezao psa za automobil i vukao ga: Već 35 godina drži vukove bez dozvole

Tanjug
Pritvoren jer je zavezao psa za automobil i vukao ga: Već 35 godina drži vukove bez dozvole

PODGORICA  - Aco Novović iz Podgorice pritvoren je zbog mučenja i ubijanja psa, a njega su i ranije kontrolisali inspektori zbog toga što već 35 godina u naselju Tološi drži vukove bez dozvole, objavila je podgorička Pobjeda.

Novović je pritvoren u ponedjeljak na osnovu odluke tužioca zbog toga što je u podgoričkom naselju Blok devet zavezao psa za automobil, vukao ga i na kraju i ubio, čime je počinio krivično djelo ubijanja i mučenja životinja.

Država nema načina da Novoviću oduzme vukove zbog toga što u Crnoj Gori još ne postoji ovlašćeno pravno ili fizičko lice koje bi, na osnovu Zakona o zaštiti prirode, moglo privremeno ili trajno da zbrine oduzete divlje životinje, rekli su iz Uprave za inspekcijske poslove.

Posljednji inspekcijski nadzor Novovića zbog držanja vukova, uz asistenciju policije, inspekcija je sprovela 2020. godine.

Novović je tada rekao da je podnosio zahtev za dobijanje dozvole Agenciji za zaštitu životne sredine, ali da je nije dobio zbog nedostatka prostora, jer su njegovi kavezi manji od propisane površine.

Međutim, iz Agencije za zaštitu životne sredine rekli su za Pobjedu da se Novović do sada nije obraćao tom tijelu sa zahtjevom za držanje divljih životinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana