Pritvor za roditelje teško povrijeđene devojčice iz Nove Gradiške, priznali da su je tukli

Tanjug
Pritvor za roditelje teško povrijeđene devojčice iz Nove Gradiške, priznali da su je tukli

ZAGREB - Roditeljima teško povrijeđene dvoipogodišnje djevojčice iz Nove Gradiške u Hrvatskoj, određen je pritvor u trajanju od jednog mjeseca.

Prethodno su oboje ispitani u Županijskom državnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu, a nakon ispitivanja, županijski državni tužilac Mirela Šmital rekla je da su oni djelimično priznali počinjenje krivičnog dela kršenja prava djeteta.

Ona je dodala da je istražnom sudiji predloženo određivanje istražnog zatvora za oba roditelja, prenosi hrvatski portal Indeks.

U ovom slučaju majka je prvooptužena i terete je za pet krivičnih djela, od kojih se četiri odnose na povredu prava djeteta, a jedno na nanošenje teških povreda.

Oca djevojčice se terete za četiri krivična djela zbog teške povrede prava deteta i nanošenja teških tjelesnih povreda, dodaje Hina.

Policija je roditelje djevojčice iz Nove Gradiške sinoć predala pritvorskom nadzorniku pošto je utvrđeno da je dijete zadobilo više povreda po glavi i tijelu zbog tjelesnog kažnjavanja.

Brodsko-posavska policija saopštila je u petak da je završena kriminalistička istraga nad muškarcem (27) i ženom (24), kojom je potvrđena sumnja u činjenje krivičnog dela povrede djetetovih prava.

- Istragom je, kako se navodi, utvrđeno da su roditelji grubo zanemarili svoju dužnost podizanja i odgoja djeteta, zlostavljali i grubo povrijedili prava djeteta telesnim kažnjavanjem, usljed čega je dete zadobilo više povreda po glavi i telu - navodi se u saopštenju.

Za život dvoipogodišnje devojčice bore se ljekari, a direktor dječije bolnice u Klaićevoj Goran Roić rekao je za N1 da je njeno stanje i dalje kritično i da se nalazi na mehaničkoj ventilaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana