Pristup područjima u Sloveniji pogođenim poplavama više nije ograničen

Tanjug
Foto: Arhiva

LjUBLjANA- Kontrolni punktovi koji ograničavaju pristup poplavljenim područjima u Sloveniji ukinuti su danas odlukom komandanta Civilne zaštite.

Kako se navodi, u cilju obezbjeđenja bezbjednosti i nesmetane podrške, kontrolni punktovi su uspostavljeni 12. avgusta, omogućavajući samo vlastima i registrovanim volonterima pristup oblastima, koje su najteže pogođene u poplavama početkom avgusta, prenijela je agencija STA.

Prema riječima komandanta Civilne zaštite Srečka Šestana poseban režim odvijao se na područjima Črne na Koroškem, Mežice, Solčave, Luče, Mozirja i Ljubnog ob Savinji, jer je tada još uvek bila opasna situacija i postojala je opasnost od udesa.

Neovlašćenim licima ili slučajnim posjetiocima nije bilo dozvoljeno da uđu u ove oblasti, a volonterima je pristup bio moguć samo ako prilože dokaz o saglasnosti lokalnih zajednica ili relevantnih humanitarnih organizacija.

Kada je volonterska pomoć bila u punom jeku sredinom avgusta, volonteri su vodili računa o poštovanju ograničenja, rekao je Šestan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana