Pripadnici Sektora za vanredne situacije na terenu zbog porasta vodostaja Lima

Tanjug
Pripadnici Sektora za vanredne situacije na terenu zbog porasta vodostaja Lima

PRIJEPOLjE - Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon porasta vodostaja rijeke Lim kod Brodareva i Prijepolja, obišli su naseljena mjesta i stanovništvo na ovom području i nastaviće da prate situaciju u cilju blagovremenog preduzimanja mjera i aktivnosti.

Do rasta vodostaja Lima došlo je usled obilnijih kišnih padavina u toku noći na slivu ove rijeke na teritoriji Crne Gore, a sve službe republičkog i opštinskog nivoa su preduzele mjere iz svoje nadležnosti.

Na sjednici Štaba za vanredne situacije opštine Prijepolje proglašena je vanredna situacija na djelu teritorije opštine, za mjesne zajednice Prijepolje, Velika Župa, Ivanje i Brodarevo, a Javno preduzeće „Srbijavode” su proglasile vanrednu odbranu od poplava na vodnoj jedinici „Lim – Prijepolje".

Rijeka Lim se još uvek nalazi u svom koritu i trenutno nema opasnosti od njenog izlivanja, a Specijalistički timovi za spasavanje i rad na vodi Sektora za vanredne situacije MUP su u pripravnosti kako bi građani bili još bezbjedniji, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana