Prijetnje zbog neizručenja Perkovića

Tanjug
Prijetnje zbog neizručenja Perkovića

Zagreb - Željko Č., koji se predstavlja kao pripadnik “Tutine vojske”, zaprijetio je premijeru Hrvatske Milanoviću zbog neizručenja Josipa Perkovića, prenosi “Index.hr”.

- Nećemo ga jedino ubiti, ako ga izručite...Ili izručenje ili ubistvo Milanovića, pa biraj druže. To je dil. Druge rasprave nema, napisao je Željko Č. uz napomenu kako se trenutno nalazi na području Sesveta.

Pravaški aktivista iz doline Neretve Denis Šešelj dobio je juče prijetnje na “Fejsbuku”.

- Ti si veliko zlo, moramo te eliminisati, napisao mu je Željko Č., kako prenosi hrvatski portal.

Šešelj je odmah o svemu obavijestio policiju i očekuje da će ona reagovati.

Prijetnje su, kako se navodi, upućene i predsjedniku Hrvatske Ivi Josipoviću.

Iz MUP-a je pomenutom portalu rečeno da je prijava o prijetnjama primljena i da postupaju po njoj.

Inače, bivšeg visokog funkconera jugoslovenske tajne službe Josipa Perkovića Njemačka potražuje zbog sumnje da je umješan u ubistvo nekadašnjeg direktora Ine i hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. godine u Bavarskoj.

Hrvatska je, naime, neposredno uoči priključenja EU usvojila izmjene zakona o evropskoj potjernici, prema kojima je Perković zaštićen od izručenja Njemačkoj.

Ta zakonska izmjena izazvala je veliko negodovanje u hrvatskoj javnosti, a tim povodom je reagovao i poslanik Bundestaga, koji je od Evropske komisije tražio da Hrvatska poštuje pravila EU.

Danom stupanja u EU Hrvatska je dobila više od 80 zahtjeva za izručenje građana po raznm osnovama među kojima i Perkovića, čiji sin, inače, radi kao savjetnik za bezbjednost predsjednika Hrvatske Ive Josipovića.

Evropska komisija je prošle sedmice upozorila Hrvatsku da poštuje evropski nalog za hapšenje u slučaju Perkovića do 23. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana