Prevrnuo se Lastin autobus, 14 osoba povrijeđeno

Agencije
Prevrnuo se Lastin autobus, 14 osoba povrijeđeno

Beograd - "Lastin" autobus na liniji Split-Beograd prevrnuo se jutros oko 3.30, a povređeno je 14 osoba, saopštila je sisačko-moslovačka policija

Hrvatska agencija Hina javlja da je troje putnika teže povređeno, ali oni nisu u životnoj opasnosti.

Kako je saopšteno iz "Laste", u vozilu je bilo 17 putnika, a prema nezvaničnim informacijama, niko od putnika nije životno ugrožen.

Hrvatski mediji navode da je među lakše povređenima i troje djece, uzrasta od četiri do 10 godina, ali je konzul Srbije u Hrvatskoj rekao da oni nisu među povređenima.

Prema informacijama konzula Srbije u Hrvatskoj Zorana Vasiljevića, sa kojim je "Lasta" u kontaktu, svim putnicima pružena je neophodna ljekarska pomoć i na stalnoj je vezi sa lekarima u zdravstvenim ustanovama gdje su putnici zbrinuti.

Konzul Srbije u Hrvatskoj je rekao da će troje povređenih putnika "Lastinog" autobusa koji se prevrnuo u Hrvatskoj biti zadržano u bolnici, dok bi preostalih 14 trebalo da se vrati autobusom koji je već krenuo po njih iz Srbije.

Konzul Vasiljević je obišao povređene putnike koji su zbrinuti u Opštoj bolnici u Sisku i pružiće im svu neophodnu pomoć kako bi se vratili u Srbiju, rečeno je Tanjugu u MInistarstvu spoljnih poslova Srbije.

Konzul Vasiljević je rekao da je četvoro putnika zbrinuto u Domu kulture u Petrovači, jedan putnik je prebačen u bolnicu u Zagrebu, odakle je pušten i trenutno se nalazi u ambasadi Srbije, a 12 je prebačeno u bolnicu u Sisku.

Prema njegovim rječima, od 12 hospitalizovanih, jedna žena je operisana, a dvoje su takođe imali povrede. Njima je najprije rečeno da će i oni biti pušteni, ali drugi ljekar je odlučio da ih još zadrži u bolnici.

Sad sam dobio informaciju da će troje putnika biti još zadržano u bolnici: kod jedne žene je povreda lica i povreda lakta, drugi čovjek ima povredu ključne kosti i rebara, a treći povredu lica", rekao je Vasiljević.

On je dodao da se, u međuvremenu, javila i jedna od preostalih devet pacijenata, žaleći se na povraćanje i bolove u glavi, te će joj biti urađen pregled glave.

Iz Beograda je poslat autobus koji će putnike prevesti do Beograda.

Policija je izašla na mjesto udesa, danas će biti obavljen i uviđaj, vozač je odveden na vađenje krvi, a vozilo bi trebalo da bude odvezeno na tehnički pregled, rekao je Vasiljević i naveo će prtljag i lične stvari, uključujući pasoše, poslije popisa policije biti vraćeni putnicima.

Iz "Laste" je navedeno da je autobus bio tehnički ispravan prije uključenja u saobraćaj, kao i da je obavljena dnevna njega vozila.

Vozači R.J. (54) i Z.I. (55) u ovom preduzeću zaposleni su već dvadeset godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana