Pretučeni zbog pjesama Zvezde

Agencije
Pretučeni zbog pjesama Zvezde

Danilovgrad - Danilovgrađani Ivan Rešetar (23) i Radovan Ćipović (22) podnijeli su krivičnu prijavu protiv službenika policije u Danilovgradu koji ih je pretukao zato što su pjevali pjesme Crvene zvezde, govoreći im “nije vam ovo Srbija”.

Kako prenose podgorički mediji, Radovanu je slomljen nos, dok je Ivan prošao sa lakšim povredama.

- Preksinoć oko 23 časa pješke smo iz “Sutjeske” išli prema Novom Selu, gdje živimo. Usput smo pjevali navijačke pjesme Crvene zvezde i u jednom trenutku pored nas se zaustavilo policijsko vozilo sa upaljenim rotacionim svjetlima. Iz vozila je izašao jedan policajac i iz čista mira počeo je da nas tuče. Ivana je odgurnuo, a mene je zatvorenom pesnicom udario u nos. Od udarca sam bio sav krvav i slomljena mi je nosna kost. Tek kada smo dobili batine, policajac je uzviknuo: “Nije vam ovo Srbija!” - priča Radovan, dodajući da ih je policajac poslije toga ugurao u vozilo i zatražio im lične karte.

Radovan objašnjava da se policajac koji ih je tukao u kolima potom smirio i ponudio im da se nagode, kako bi se sve zataškalo.

- Pošto sam krvario, tražio sam da me odvede do Hitne pomoći, ali on nije htio - objasnio je Radovan.

Rešetar je ispričao da su, nakon što je policija Ćipovića prebacila do kuće, i njega odvezli.

Tada mu je, kako tvrdi, policajac rekao da su pogriješili, jer se nisu pridržavali saobraćajnih pravila.

- Rekao nam je da smo sami krivi, jer nismo nosili svijetleći prsluk. Pa, ukoliko smo i zbog toga krivi, nema pravo da nas bez ikakvog obrazloženja brutalno pretuče - objasnio je Radovan.

Rešetar je kazao da neće odustati od tužbe i da će tražiti suspenziju policajca.

- Tužićemo njega privatno, ali i policiju. Smatramo da je ovo sramotno. Ovo nije demokratska država, ako ne možemo slobodno da se šetamo - rekao je Ćipović.

Policija

Iz Uprave policije podgoričkim medijima je saopšteno da su Ćipović i Rešetar u 1.30 časova dežurnoj službi policije u Danilovgradu podnijeli prijavu protiv dva službenika te ispostave, poslije čega je o slučaju obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici.

Iz Uprave policije podgoričkim medijima je saopšteno da su Ćipović i Rešetar u 1.30 časova dežurnoj služni policije u Danilovgradu podnijeli prijavu protiv dva službenika te ispostave, poslije čega je o slučaju obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana