Preminulo dijete sedam dana nakon operacije krajnika

Tanjug
Foto: Ilustracija/"Bolnica Sveti Duh"

ZAGREB - U zagrebačkoj bolnici “Sveti Duh” sedam dana nakon operacije krajnika preminulo je dijete (7), uprkos svim pokušajima reanimacije.

Iz bolnice je saopšteno da dijete preminulo juče, gdje je dopremljeno kolima Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije-ispostava Zaprešić, u ranim jutarnjim satima i u tom trenutku, kako se navodi, nije imalo vitalne funkcije.

Bolnica je odmah o slučaju obavjestila Ministarstvo zdravstva i policiju, te pokrenula postupak unutrašnjeg nadzora da bi se ispitale sve okolnosti.

Tijelo deteta je prebačeno u Zavod za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Zagrebu radi obdukcije kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, prenijeli su hrvatski mediji.

Ministar zdravstva Vili Beroš kratko je potvrdio da je u toku unutrašnji nadzor u bolnici Sveti Duh u kojoj je preminuo sedmogodišnji dečak, sedam dana nakon operacije krajnika u istoj medicinskoj ustanovi.

“Nakon toga ćemo odlučiti treba li slati zdravstvenu inspekciju”, rekao je Beroš.

“PU zagrebačka upoznata je s događajem i utvrđuje sve okolnosti ove tragedije”, rekli su za zagrebačku N1 iz Policijske uprave Zagreba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana