Preko Crnogorske komercijalne banke Šarići oprali pola miliona evra

Agencije
Preko Crnogorske komercijalne banke Šarići oprali pola miliona evra

Podgorica - Specijalno tužilaštvo Srbije otvorilo je novu istragu protiv Darka i Duška Šarića zbog pranja novca zarađenog od prodaje narkotika preko Crnogorske komercijalne banke, potvrđeno je u MUP-u Srbije. Šarići su preko te banke tokom 2009. godine oprali više od pola miliona evra, koje su namjeravali da ulože u kupovinu nekretnina i lokala.

Podaci i dokazi o pranju novca dostavljeni su Specijalnom tužilaštvu Crne Gore, a osim Šarića u tome je učestvovalo još najmanje pet osoba iz Crne Gore, među kojima su Dragan Labudović i Nemanja Krstajić, koji se već nalaze u pritvoru u Beogradu, piše podgorički dnevnik "Dan".

Kod Labudovića je prilikom hapšenja pronađena veća svota novca koja je podignuta iz Crnogorske komercijalne banke u Podgorici, a on je na saslušanju potvrdio da mu je novac uplaćivan na račun u ovoj banci i da je te pare bez problema podizao.

"U toku je razmjena podataka sa tužilaštvom Crne Gore i Upravom za sprečavanje pranja novca, a prema prvim rezultatima istrage, riječ je o desetinama miliona evra, ali će ta cifra sigurno biti veća", rekao je podgoričkom listu izvor iz MUP-a Srbije.

Sredstva koja su uplaćivana preko crnogorskih banaka služila su za kupovinu nekretnina, kako na crnogorskom primorju, tako i u zemljama okruženja, a sumnja se da su braća Šarić tim novcem, između ostalog, finansirali i Fudbalski klub "Rudar".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana