Prebrojani svi glasovi u Nikšiću: Pobjeda vladajuće koalicije na državnom nivou, građani se razišli

G.S.
Prebrojani svi glasovi u Nikšiću: Pobjeda vladajuće koalicije na državnom nivou, građani se razišli

PODGORICA - Na lokalnim izborima u Nikšiću danas je pobijedila kolacija na državnom nivou “Za budućnost Nikšića”, “Mir je naša nacija - ne damo Nikšić!” i “Crno na bijelo” i nakon 28 godina vlast je izgubila Demokratska partija socijalista.

CeMI je objavio podatke na osnovu sto odsto obrađenih glasova, prema kojima je “Evropski tim za Nikšić” osvojio 40,4 odsto glasova, odnosno 18 mandata.

Koaliciju “Za budućnost Nikšića” podržalo je 25,9 odsto birača i imaće 11 mandata, “Mir je naša nacija” 23,2 /10/ , “Crno na bijelo” 4,5 /jedan/, “Narodni pokret” 3,3 /jedan/.

SDP je ispod cenzusa sa 2,6 odsto glasova.

Na lokalnim izborima u Nikšiću pravo glasa imalo je 58.833 birača.

Predsjednik Opštinske izborne komisije Rade Perišić kazao je da je izlaznost bila 81,2 odsto što je na nivou prethodnih parlamentarnih izbora.

Nikšićani se razišli nakon slavlja na ulicama

Građani Nikšića, među kojima je bilo najviše pristalica koalicije “Za budućnost Nikšića”, razišli su se večeras oko 23 sata.

Iako je od 21 sat na snazi u Crnoj Gori bio policijski čas, građani su na ulicama slavili rezultate današnjih lokalnih izbora u Nikšiću.

Na ulicama je bilo pojačano prisustvo policije, ali ona nije reagovala na kršenje epidemioloških mera i policijskog časa.

Auto kolona je satima kružila centralnim ulicama, a građani iz vozila mahali su srpskim trobojkama, starim crnogorskim zastavama i zapaljenim bakljama, i uzvikivali “Milo lopove”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana