Pravoslavni sveštenik pronađen mrtav

Večernji.hr
Pravoslavni sveštenik pronađen mrtav

Garešnica – Pravoslavni pop Nikola Radomirović iz Garešnice pronađen je obješen u sopstvenoj kući na tavanu, prenosi “Večernji.hr”.

Njegov nestanak prijavila je suruga.

Policiji je 26. oktobra nestanak prijavila Nikolina supruga Mirjana, navodeći da ga je posljednji put vidjela 18. oktobra.

Ovaj nestanak iznenadio je mnoge, a među njima i Darka Karanovića, predsjednika Županijskog vijeća srpske nacionalne manjine.

- Godinama smo prijatelji i jako sam iznenađen, i ja i svi koji ga poznaju. Zadnji put sam s njim kontaktirao još 10. ili 11. oktobra kada smo ugovarali posjetu manastiru u Slavoniji. Obećao mi je da će se javiti za koji dan, no više se nismo čuli – ističe Karanović navodeći da ga je prošle nedjelje zvao nekoliko puta, ali se nije javljao.

Da se nešto čudno događa zaključio je kada je od drugog sveštenika saznao da dolazi umjesto Nikole na službu u njegovu parohiju jer mu se izgubio svaki trag.

Nikola Radomirović postao je sveštenik tek prošle godine jer je u mladosti napustio bogosloviju, oženio se, i tada izabrao svjetovni život.

Ipak, ispunila mu se dugogodišnja želja da ipak postane sveštenik i tada je preuzeo parohiju u Trnovitičkom Popovcu, s obzirom na to da pravoslavne crkve u Garešnici nema.

Prema tvrdnjama nekih vjernika koji su željeli da ostanu anonimni, Radomirović je u posljednje vrijeme pokazivao veliko razočaranje.

Mjesecima je živio bez crkvene plate i jedina primanja bili su mu prilozi vjernika.

Prema istim izvorima ni odnos sa suprugom Mirjanom već duže vrijeme nije idealan ali svakako niko u tome ne vidi razlog za nestanak.

Radomirović je inače i član kluba liječenih alkoholičara, ali u klub, više nije dolazio nakon što je postao sveštenik.

S nekim od članova kluba ostao je u kontaktu, međutim i oni su iznenađeni njegovim nestankom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana