Advokati Lazovića nude 6,2 miliona evra da se brani sa slobode

Srna
Advokati Lazovića nude 6,2 miliona evra da se brani sa slobode

PODGORICA - Pravni zastupnici Petra Lazovića nude 6,2 miliona evra u nekretninama i novcu da bi se on branio sa slobode, saopštio je njegov advokat Borivoje Đukanović.

U prijedlogu su pravni zastupinici naveli da očekuju da sud s pažnjom razmotri taj iznos kaucije, navode podgorički mediji.

Lazović je uhapšen 18. jula po nalogu Specijalnog državnom tužilaštva, koje ga sumnjiči da je počinio krivično đelo stvaranje kriminalne organizacije, ali i da je kao član organizovane kriminalne grupe “kavači” učestvovao u međunarodnom krijumčarenju kokaina, kao i da je odavao službene tajne vođi tog klana Radoju Zviceru.

Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici prošle sedmice je prihvatilo žalbu Specijalnog državnog tužilaštva na odluku sudije za istragu Suzane Mugoše, kojom je prethodno prihvaćena garancija za Lazovića.

Lazovićev branilac je početkom oktobra predložio Višem sudu da njegovog klijenta puste da se brani sa slobode, uz kauciju od 1,2 miliona evra, od čega su tri nekretnine čija je vrednost 1.139.289 evra i 100.000 evra u gotovini.

To je ponuđeno kao garancija da on tokom daljeg krivičnog postupka neće pobjeći.

Kaucija je prvobitno odbijena krajem oktobra, ali se odbrana žalila na rješenje Višeg suda, a u toj žalbi dopunili su spisak nekretnina - ponudili su da se hipoteke upišu na nepokretnosti dva pravna lica, procijenjene ukupne vrijednosti 1.540.000 evra i 100.000 evra u kešu, koje su njegovog oca Zorana Lazovića.

Nakon što je sudija Suzana Mugoša prihvatila garacije, na njenu odluku žalilo se Specijalno tužilaštvo pa je poslije odluke vanraspravnog vijeća Lazović ostao u pritvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana