Poznato šta Turska traži od Sjeverne Makedonije da bi isporučila Vanjinog ubicu

GS
Poznato šta Turska traži od Sjeverne Makedonije da bi isporučila Vanjinog ubicu

Ministarstvo pravde Sjeverne Makedonije podnijelo je 7. decembra Turskoj zahtjev za izručenje Ljupča Palevskog-Palča, prvoosumnjičenog za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Gorčevske iz Skoplja i 74-godišnjeg frizera Panča Žežovskog. Turske vlasti su Palevskom odredile ekstradicioni pritvor od 40 dana.

Kako javlja portal "Skopje info", Ambasada Republike Sjeverne Makedonije u Ankari uputila je pismo Ministarstvu pravde u kojem obavještava da uručuje notu dobijenu od Ministarstva spoljnih poslova Republike Turske.

"U odgovoru na dopis Ambasade Republike Sjeverne Makedonije u Ankari od 6. decembra, u kojem se navodi da je Ljupču Palevskom na osnovu pisma dobijenog od Kancelarije glavnog javnog tužioca Balikešira određen ekstradicioni pritvor od 40 dana", navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Turska će brzo vratiti Palča u Makedoniju samo ako domaće pravosudne vlasti pošalju svojim kolegama čvrste dokaze da je ubio dvoje ljudi, inače Palevski možda nikada neće biti izveden pred lice pravde u toj zemlji.

Osim iskaza osumnjičenih koji na njega ukazuju kao na ubicu, Turci očekuju i materijalne dokaze, odnosno rezultate obdukcije i uzrok smrti, navodi taj portal.

Trojica priznala učešće u Vanjinoj otmici i ubistvu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana