Požar u hotelu na Bledu

Anadolija
Požar u hotelu na Bledu

BLED - Tri osobe su zatražile pomoć ljekara zbog udisanja dima u požaru koji je noćas oko 1.30 časova izbio u hotelu "Rikli Balans" na Bledu, u Sloveniji.

Vatrogasci su požar ugasili za nešto više od dva sata, a tokom intervencije evakuisano je oko 160 osoba. Uzrok požara, koji je prema prvim informacijama napravio veliku štetu, još nije poznat.

Policijska uprava Kranj saopštila je da im je dojavljeno da je u jednom od hotela na Cankarjevoj cesti na Bledu došlo do požara. Tokom intervencije hitne službe evakuisale su oko 160 osoba iz hotela, a svim gostima osiguran je privremeni smještaj. Ujedno je policija zamolila ljude da ne idu na mjesto i ne zadržavaju se u blizini, a okolne stanovnike da zbog vatre i dima zatvore prozore na svojim stanovima i kućama.

Vatrogasci su požar ugasili nešto iza tri časa, ali vatrogasna straža ostala je na mjestu događaja, pojašnjavaju iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bled. Na intervenciji su učestvovala i druga dobrovoljna vatrogasna društva s područja opštine Bled te profesionalni vatrogasci iz Jesenica sa ljestvama.

Kako objašnjavaju iz Policijske uprave Kranj, prema prvim informacijama, požar je izbio u podrumu hotela, u velnes centru "Živa" koji se nalazi u sklopu hotela. U požaru je nastala velika materijalna šteta. Prema dosad poznatim informacijama, izgorio je dio kompleksa bazena, a prema nezvaničnim informacijama potpuno je uništen velnes centar.

Tokom požara tri su se osobe nagutale dima te im je pružena pomoć na mjestu događaja i puštene na kućnu njegu.

Uzrok požara će biti predmet daljeg kriminalističkog istraživanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana