Požar kod Makarske: Detonacije i evakuacija stanovništva

GS
Požar kod Makarske: Detonacije i evakuacija stanovništva

MAKARSKA - Požar koji je kasno sinoć izbio u Gornjim Tučepima kod Makarske u Hrvatskoj proširio se i na Park prirode Biokovo i zahvatio obližnji ranč.

Kako prenosi Indeks, vatrena linija duga je četiri kilometra, a čuju se i detonacije, pa nije poznato je li eksplodiralo vozilo ili oružje u kućama.

Jedan od mještana rekao je da je izgorio predio na kojem se nalazi zip lajn, dio ispod restorana "Veza", a svi gosti kuća pored magistrale, izišli su napolje.

U gašenju požara učestvuju vatrogasci sa cijele rivijere.

Navodi se da gori više od 90 odsto maslinjaka i poljoprivrednih površina kao i zapuštenih zemljišta, brane se vile i kuće pa se vatra gasi i vodom iz bazena.

Magistrala prema Dubrovniku sada je otvorena za saobraćaj dok je put Makarska-Vrgorac zatvorena, a u toku jutra se očekuje dolazak kanadera.

Zbog požara koji se, nošen jakim vjetrom, brzo širio, zamalo je stradao predsjednik opštine Makarska Ante Čobrinić.

- Čim je vatra buknula, otišao sam autom do Čovića kako bih pružio podršku vatrogascima. Tada je vatra bila mala i u sekundi mi se razbuktala pred očima pa sam uletio u auto i krenuo prema kući. Međutim, vatra je zahvatila auto iz kojeg sam odmah iskočio, a on je izgorio za nekoliko minuta - ispričao je Čobrinić Slobodnoj Dalmaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana