Potpisan sporazum u susret bratimljenju Novog Sada i Tivta

Srna
Foto: printskrin

PODGORICA- Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović potpisao je danas sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem sporazum koji treba da posluži kao osnova za produbljivanje saradnje dva grada, koji uskoro treba da se pobratime.

Komnenović je tokom posjete Novom Sadu istakao da saradnja Tivta sa tim vojvođanskim gradom postoji već decenijama, na različitim poljima, a da je današnji sporazum prvi korak ka uspostavljanju formalne saradnje, koja treba da doprinese produbljivanju tih odnosa, prije svega ekonomskih.

"Već postoje određena interesovanja za ulaganja u infrastrukturu, a od velikog je značaja i buduća saradnja na polju kulture, posebno kada znamo da je Novi Sad ove godine Evropska prestonica kulture", rekao je Komnenović za crnogorske medije.

Komnenović je ocijenio da će im iskustva Novog Sada biti od velikog značaja u susret aplikaciji Boke Kotorske za Evropsku prijestonicu kulture 2028, koju predvodi Opština Budva.

On je naveo da suštinski sadržajna dugogodišnja saradnja konačno dobija pravu formu, kako bi uskoro na tabli gradova pobratima Novog Sada bilo istaknuto ime još jednog grada iz Crne Gore i najavio da će ugovor o bratimljenju Tivta i Novog Sada biti potpisan u najkraćem mogućem roku, što će biti osnova za konkretne projekte od obostranog interesa.

Vučević je izrazio zadovoljstvo što baš u godini kada je Novi Sad Evropska prijestonica kulture sa Tivtom podižu nivo saradnje na viši nivo jer, kako je rekao, imaju mnogo toga zajedničkog.

"Novi Sad želi da sarađuje sa gradovima Crnogorskog primorja i da budemo jedni drugima od pomoći. Spremni smo da stečenim iskustvima maksimalno podržimo Budvu i gradove Boke Kotorske u takmičenju za Evropsku prestonicu kulture 2028. godine”, rekao je Vučević povodom potpisivanja sporazuma. /kraj/tb/sab

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana