Posvađali se Srbi u parlamentu Kosova

Agencije
Posvađali se Srbi u parlamentu Kosova

Priština - Poslanička grupa Zajednička budućnost, koju u kosovskom parlamentu čine oni koji su napustili poslaničku grupu Samostalne liberalne stranke (SLS) i nekoliko drugih poslanika, zatražila je mjesto potpredsjednika Skupštine Kosova, koji sada ima poslanička grupa SLS, kao i mjesto predsjednika Komisije za zajednice.

Prištinski mediji navode da u sukobu te dvije grupe uglavnom srpskih poslanika Predsjedništvo kosovske skupštine nije željelo da igra ulogu arbitra, pa je predložilo da se grupe saglase oko predstavljanja u tijelima Skupštine.

Potpredsjednik kosovskog parlamenta Petar Miletić, predstavnik SLS-a, za prištinski dnevnik je rekao da dvije grupe mogu da razgovaraju samo o predstavljanju u skupštinskim komisijama, ali da o drugim pitanjima nemaju šta da razgovaraju.

- Oni su zatražili mesto potpredsednika Skupštine Kosova koje pripada srpskoj zajednici, ali je tu Ustav jasan, pošto se traži dvotrećinska većina da se promeni predsednik ili potpredsednik Skupštine. Kad uspeju da obezbede glasove dve trećine poslanika, mogu da računaju da dobiju taj mandat - rekao je Miletić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana