Portparolka policije osuđena na rad za opšte dobro

Srna
Portparolka policije osuđena na rad za opšte dobro

Zagreb - Bivša portparolka splitske policije Marina Kraljević-Gudelj danas je u Opštinskom sudu u Zagrebu zbog falsifikovanja diplome zagrebačkog Filozofskog fakulteta nepravosnažno osuđena na godinu dana zatvora, koji će biti zamijenjen radom za opšte dobro.

Njen advokat najavio je žalbu, tvrdeći da se u tom slučaju gone ljudi, a ne djela.

Optužena je prema nepravosnažnoj presudi, falsifikovala diplomu iz engleskog jezika, književnosti i etnologije, a tokom postupka tvrdila je da iza svega toga stoji hrvatska Obavještajno-bezbjedosna agencija.

Sud je naložio da se diploma oduzme i uništi, a da se radna knjižica Marine Kraljević-Gudelj dostavi županijskim vlastima radi poništenja stručne spreme.

Bivša portparolka splitske policije Marina Kraljević-Gudelj je 2005. radila na poslovima za odnose s javnošću, a dvije godine kasnije raspoređena je na mjesto portparolke i zatim mjesto šefice Odsjeka za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću.

Krajem 2011. zatražila je premještaj u Upravu policije, ali do premještaja nije došlo, jer su službenici Uprave posumnjali u autentičnost diplome.

U slučaju da osuđujuća presuda postane i pravosnažna, okrivljena će jedan dan zatvora mijenjati za dva časa rada za opšte dobro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana