Poplavljene kuće u Varaždinskoj i Zagrebačkoj županiji

Agencije
Poplavljene kuće u Varaždinskoj i Zagrebačkoj županiji

Varaždin - Brojne kuće i drugi objekti poplavljeni su na području Varaždinske i Zagrebačke županije, te grada Zagreba, prenose agencije.

Zbog obilne kiše i topljenja snijega u porastu su svi vodostaji u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske.

Redovne mjere odbrane od poplava na snazi su na rijeci Kupi kod Karlovca i nizvodno, te na Savi nizvodno od Zagreba do Jasenovca.

Iz Hrvatskih voda probleme očekuju na bilogorskom području, od Posavlja preko Siska prema Jasenovcu, gdje se već grade nasipi.

Na području Varaždinske županije, gdje se izlila rijeka Bednja, pojavilo se i više klizišta, zbog čega je zatvorena i željeznička pruga između Varaždina i Novog Marofa.

Vodostaji Mure i Trnave opadaju i situacija se normalizuje, kao i na području Velike Gorice.

Zbog obilnih kiša u Zagrebačkoj županiji sinoć je bilo poplavljeno nekoliko puteva i podruma, a aktivirala su se i neka klizišta.

Vodeni talas kroz Zagreb prošao je tokom jutra, a Županijski centar primio je oko 500 poziva građana zbog problema u vezi sa porastom vodostaja i poplava, te klizišta i odrona, saopšteno je iz Državne uprava za zaštitu i spašavanje.

Najkritičnije je bilo na području Velike Gorice, Ivanić Grada, te u opštinama Križ, Kloštar Ivanić i Gradec, ali se voda počela povlačiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana