Poplave u Herceg Novom

Agencije
Poplave u Herceg Novom

Herceg Novi - Kiša koja je neprestano padala 24 sata izazvala je poplave na nekoliko mjesta na području crnogorske opštine Herceg Novi, javile su agencije.

Od 7.00 do 18.00 časova danas na području ovog grada palo je 110 litara po metru kvadratnom, a hercegnovski vatrogasci intervenisali su na desetak mjesta.

Niz Mojdeški put slivala se nabujala rijeka koja je otežavala saobraćaj i prodrla u nekoliko stambenih objekata. Voda je poplavila stambene objekte u Ribarskoj i ulici blizu obale u Igalu. Zbog začepljenog ispusta u Sutorini, poplavljena je i porodična kuća u tom naselju.

Komandir Vatrogasne jedinice u Herceg Novom Damjan Lončar istakao je da je ljudski nemar u najvećem broju uzrok poplava.

U blizini ušća rijeke Sutorine u more istovareno je nekoliko kamiona zemlje, zbog čega postoji opasnost od izlivanja rijeke i plavljenja okolnog područja.

Ekipe Stambeno-komunalnog preduzeća i “Čistoće”, kao i pripadnici Službe zaštite, bili su tokom dana na terenu.

- Sve je pod kontrolom i ne očekujemo veće posljedice od poplava - rekao je načelnik Službe zaštite Branko Mitrović.

 Zbog obilne kiše, polovinom oktobra prošle godine izlila se rijeka Sutorina i poplavila veliki broj porodičnih kuća i poslovnih objekata u naselju i pored njivičkog puta.

Voda je nosila i uništavala automobile i barke, devastirala puteve, izazvala odrone, a kad se povukla za njom su ostali mulj, granje i otpad koji su ljudskom nebrigom dospjeli u rijeku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana