Ponovo usvojena dva zakona koja je Milatović vratio parlamentu

Srna
Foto: Vijesti.me

PODGORICA - Skupština Crne Gore ponovo je danas usvojila izmjene i dopune zakona o unutrašnjim poslovima i energetici, koje je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović vratio parlamentu na ponovno odlučivanje.

Skupština je te zakone usvojila na sjednici 17. avgusta, ali ih je Milatović tri dana kasnije vratio na ponovno odlučivanje, obrazlažući da predložena rješenja predstavljaju nastavak politizacije institucija.

Milatović je rekao da je izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima uveden poseban postupak zapošljavanja policijskih službenika bez javnog oglašavanja i bez kadrovskog plana.

On je, govoreći o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o energetici, naveo da su predloženim amandmanskim djelovanjem uvedene suštinske promjene u načinu izbora članova i predsjednika Odbora Regulatorne agencije za energetiku i regulisanje komunalne djelatnosti, te da je to nedopustivo.

Poslanici će sutra ponovo glasati i o izmjenama i dopunama Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju, koje je Milatović, takođe, vratio na ponovno odlučivanje.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana