Ponovno suđenje u predmetu Klečka

Agencije
Ponovno suđenje u predmetu Klečka

Priština - EULEX-ov sudija iz Okružnog suda u Prištini četvorici osumnjičenih u drugom dijelu predmeta ratnih zločina "Klečka" odredio je sudski pritvor u trajanju od jednog mjeseca, saopšteno je juče iz EULEX-a, prenijele su agencije.

Sudski pritvor u trajanju od jednog mjeseca određen je osumnjičenima Behljulju Ljimaju, Refkiju Mazreku, Sabitu Šalji i Besimu Šurdaju, dok je kućni pritvor u trajanju od takođe jednog mjeseca, zajedno sa zabranom ugovaranja ili posjeta lica sa kojima ne stanuju i oduzimanjem putnih isprava, određen osumnjičenima Šabanu Šalji i Arbenu Krasnićiju.

Sudsko vijeće vrhovnog suda usvojilo je žalbu specijalnog tužioca EULEX-a. Pošto je kosovski vrhovni sud usvojio žalbu specijalnog tužioca EULEX-a, šestorici optuženih za "predmet Klečka" ponovo će se suditi. Sud je prošlog mjeseca oborio presudu za prvo suđenje u "slučaju Klečka", gdje je među optuženima i Fatmir Ljimaj.

Optuženi se, između ostalog, terete za ratne zločine protiv civilnog stanovništva i ratnih zatvorenika. Sudsko vijeće je, pored toga, proglasilo prihvatljivim dokaze Agima Zogaja, poznatog kao "svjedok H", kao i dokaze koji su konfiskovani prilikom pretresa prostorija Nasera Krasnićija i Fatmira Ljimaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana