Pompeo u Dubrovniku: Oko zidina snajperi, šahtovi zavareni

Agencije
Pompeo u Dubrovniku: Oko zidina snajperi, šahtovi zavareni

DUBROVNIK - Američki državni sekretar Majk Pompeo stigao je u Hrvatsku gdje razgovara sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrom inostranih poslova Gordanom Grlićem Radmanom.

Tema razgovora moglo bi biti ukidanje viza za Hrvate koji ulaze u SAD, kao i hrvatski odabir američke ponude borbenih aviona. Dubrovnik zbog ove posjete ima posebne bezbjednosne mjere, a gradonačelnik Mato Franković kaže da su takve procedure već imali.

Kako su objavili iz grada, saobraćaj neće biti potpuno zatvoren kao što je bio slučaj kad je u Dubrovnik došao Ivan Pavao II.

Povremeno će se prekidati saobraćaj od Aerodroma Dubrovnik do grada. Vrijeme prijevremenog prekida je od deset do 16 časova.

Takođe, miču se i svi kontejneri te zbog toga građani ne bi trebali iznositi otpad od ponoći do 16 časova.

Snajperisti su zauzeli pozicije na svim visokim tačkama oko zidina, vojni i policijski helikopteri nadlijetaju grad, s mora će situaciju pratiti Hrvatska ratna mornarica, Pomorska policija, ali i specijalne jedinice poput ronilaca obučenih za protivdiverzantske akcije.

Pompeo je po dolasku u Dubrovnik rekao da je američkog predsjednika Donalda Trampa posljednji put vidio 15. septembra te da su se on i i njegova supruga prije dolaska u Dubrovnik u avionu testirali na virus i da je test negativan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana