Pomoć oružanih snaga u saniranju štete od poplava iznad očekivanja

SRNA
Pomoć oružanih snaga u saniranju štete od poplava iznad očekivanja

SARAJEVO - Predstavnici Vojske Slovenije i organa vlasti zahvalili su inženjerijskoj jedinici u privremenom sastavu Oružanih snaga BiH za pomoć u saniranju štete uzrokovane poplavama, ističući da su njihovi učinci u sanaciji terena znatno iznad očekivanih - u jednom danu su uredili 200 metara korita rijeke Meže i ugradili 1.500 metara kubnih materijala, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Inženjerijska jedinica, koja je upućena u humanitarnu misiju pružanja pomoći civilnim strukturama u Sloveniji na otklanjanju posljedica uzrokovanih poplavama, razmještena je i pruža pomoć na sanaciji korita rijeke Meže u rejonu opštine Prevalje.

Oni su po dolasku u Sloveniju u petak, 11. avgusta, raspoređeni u ovoj opštini na granici sa Austrijom, a nakon izviđanja izrade planova rada i pripreme mehanizacije, započeli su sa radovima na uređenju korita rijeke Meže u mjestu Poljana.

Oružane snage i narednih dana nastaviće aktivnosti u rejonu gdje su angažovani, uz očekivanje da će vremenske prilike omogućiti povoljne uslove za sanaciju štete nastale obilnim padavinama u Sloveniji.

Jedinicu privremenog sastava čini 10 pripadnika inženjerijskog bataljona Oružanih snaga BiH, koja je osposobljena za ovakve situacije, sa potrebnom mehanizacijom.

Poplave koje su nedavno pogodile Sloveniju proglašene su najgorom prirodnom katastrofom od sticanja nezavisnosti te zemlje.

Dvije trećine zemlje je devastirano, mnogi su izgubili svoje domove, a šest osoba je izgubilo život. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana