Političari u Prištini vode imaginarni rat

Srna
Foto: GS

BEOGRAD - Premijer Albanije Edi Rama ocijenio je da lideri kosovskih Albanaca svojom retorikom vode imaginarni rat i zapadne partnere čine sve nervoznijim, ističući da ne može da prihvati ideju Prištine da napusti pregovarački sto za kojim je Beograd prisutan.

"Dijalog sa Srbijom je izuzetno težak, ali atmosfera koja bi trebalo da ga okružuje ne može biti atmosfera barikada koje se na Kosovu i dalje postavljaju", upozorio je Rama.

On je naveo da su političari u Prištini pomiješali spoljnu i unutrašnju politiku, zbog čega ima konceptualno neslaganje sa premijerom /samoproglašenog/ Kosova Aljbinom Kurtijem, prenosi "Kosovo onlajn".

"Za mene je žOtvoreni Balkanž strateški interes albanske nacije. To je implementacija četiri slobode EU. žOtvoreni Balkanž je dogovoren zahvaljujući dobrim diplomatskim odnosima sa Beogradom. Inicijativu o slobodnom protoku ljudi i usluga uskoro će svi podržavati", rekao je Rama.

On je istakao da zaoštrena retorika prištinskih političara nije spriječila Srbiju da nastavi sa razvojem, niti da napreduje ka svom cilju, dok je /samoproglašeno/ Kosovo zbog pristupa i retorike svojih lidera ušlo u opasan ciklus od prije nekoliko godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana