Policija pod nadzorom u slučaju istrage seksualnog uznemiravanja

Tanjug
Policija pod nadzorom u slučaju istrage seksualnog uznemiravanja

LjUBLjANA - Ministar unutrašnjih poslova Slovenije, Boštjan Poklukar, naložio je inspekciju postupanja policije povodom nedavno prijavljenih navoda o seksualnom uznemiravanju direktora jedne osnovne škole u ​​Gorenjskoj.

Cilj inspekcije je da se provjeri da li je policija postupila zakonito i profesionalno u otkrivanju relevantnih činjenica u istrazi zločina protiv seksualnog integriteta, saopštilo je to ministarstvo. 

Slovenački mediji su objavili da je direktor škole, koji je u međuvremenu podnio ostavku, godinama maltretirao maloljetne osobe, uključujući i period kada je bio trener reprezentacije u skijaškom trčanju devedesetih, prenosi slovenačka agencija "STA".

"Policija mora biti posebno marljiva kada su žrtve maloljetne osobe ili pripadnici drugih ranjivih grupa. Od njih se očekuje brza i efikasna istraga", saopštilo je ministarstvo. 

Slovenački list "Dnevnik" je ove nedjelje prenio da je duga istorija seksualnog uznemiravanja izašla na vidjelo kada je direktor osnovne škole seksualno napao kćerku svoje supruge, koja ga je potom prijavila policiji. 

"POP TV" je naknadno javila da je muškarac priveden i da je dobio zabranu prilaska, ali policija nije proširila istragu niti ispitala druge potencijalne žrtve i svjedoke.

Direktor je dao ostavku kada je slučaj dospio u javnosti. U školi tvrde da nije bilo zlostavljanja u školskim prostorijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana