Policija na nogama zbog dojava o bombama u Crnoj Gori, obustavljena nastava

Srna
Foto: Agencije

PODGORICA- Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore poslalo je cirkularno mejl svim vaspitno-obrazovnim ustanovama u Crnoj Gori - vrtićima, osnovnim i srednjim školama, da se nastava za danas obustavi i da roditelji u najkraćem roku treba da dođu po svoju djecu poslije više dojava o postavljenoj bombi u školama.

Takođe, jutros su pojedini mediji prenijeli vijest da je zbog dojave o bombi evakuisana i zgrada predsjednika Crne Gore, međutim iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore saopštili su da su to netačne informacije i da se aktivnosti u Službi Predsjednika obavljaju uobičajeno.

Policija preduzima mjere bezbjednosti u školama u pojedinim gradovima povodom dojava elektronskom poštom o postavljenim eksplozivnim napravama ovog jutra, kao i aktivnosti u cilju provjera ovih navoda, saopšteno je iz Uprave policije.

Ministarstvo prosvjete obavješteno je da je 41 osnovna škola u Crnoj Gori dobila dojavu o postavljenoj bombi, ali je zbog panike koja je nastala obustavljena nastava u svim osnovnim školama u zemlji, rekao je portparol Ministarstva Bojan Knežević.

Knežević je kazao Radiju Crne Gore da je zbog panike koja je nastavljena Ministarstvo donijelo odluku da za danas obustavi nastavu u svim školama u Crnoj Gori.

Iz Uprave policije je saopšteno da su ekipe u školama i kontrole su u toku.

Za sada je utvrđeno da u rožajskim školama nema eksplozivnih naprava, saznaje TVCG.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana