Policija istražuje da li je Kerum pjevao ustaške pjesme

Agencije
Policija istražuje da li je Kerum pjevao ustaške pjesme

Split - Policija u Splitu istražuje da li je Željko Kerum, kontroverzni splitski gradonačelnik i kandidat za još jedan mandat na toj funkciji, nedavno pjevao ustaške pjesme, prenose agencije.

Policija je potvrdila da je počela istraživanje i prikupljanje saznanja o pjevanju ustaške pjesme “Jasenovac i Gradiška Stara”, koju je Kerum navodno prošlog petka pjevao na splitskoj rivi, a potom će materijale predati tužilaštvu.

Još se, međutim ne zna hoće li u slučaju da se utvrdi da je pjevao ustaške pjesme biti prijavljen prekršajno ili krivično zbog podsticanja na nasilje ili mržnju.

- Sve to zavisi od dokumentacije koju policija prikupi - izjavila je Antonela Lolić iz splitske policije.

Kako prenose mediji, navodno bi svjedok u tom slučaju mogao da bude Dragan Markovina iz Nezavisne liste “Drugo lice Splita” koji je javno od nadležnih državnih organa zatražio kažnjavanje Keruma, a od Splićana da izađu na predstojeće lokalne izbore i “spriječe otvoreni fašizam na splitskim ulicama”.

Policiji će poslužiti i snimak televizije RTL čiji je snimatelj uspio da snimi Keruma i njegovo društvo kako pjevaju ustaške pjesme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana