Policija i vatrogasci na ulicama Podgorice

Tanjug
Foto: Luka Zeković/ Vijesti.me

PODGORICA - Uoči današnjeg početka skupštinskog zasjedanja, u centru Podgorice, kod sjedišta izvršne vlasti i zgrade parlamenta prisutni su policijski službenici, kao i vatrogasci.

Iako su nadležni u Crnoj Gori protekih dana izjavljivali da nema informacija o mogućim nemirima u vrijeme održavanja Skupštine, na čijem dnevnom redu je i izglasavanje nepovjerenja aktuelnoj vladi Zdravka Krivokapića, podgorička Pobjeda tvrdi da je takve informacije imao šef ANB Dejan Vukšić, ali ih nije podjelio sa kolegama iz javne policije.

Podgorički dnevnik, naime, tvrdi da su Vukšiću dostavljene informacije da se više navijačkih i ekstremističkih grupa navodno sprema da danas izazovu nerede u Podgorici, zbog izvesnog pada vlade i da bi prikrivanje tih informacija Crnu Goru moglo, kako kažu, "uvesti u nemire sa nesagledivim posljedicama".

Pozivajući se na više izvora iz ANB-a i Uprave policije, Pobjeda piše da je "Vukšić stopirao protok podataka ka javnoj policiji, ali daje direktor Uprave policije Zoran Brđanin, čim je dobio dojave o tome šta spremaju "ekstremisti, potpomognuti pripadnicima podzemlja, odmah alarmirao sve adrese". Izvori Pobjede kažu da je upravo to i razlog zbog kojeg su juče od organizacije bilo kakvih protesta iznenada počeli da se javno ograđuju odlazeći premijer Zdravko Krivokapić i predsednik Skupštine Aleksa Bečić.

Krivokapić i Bečić su odvojeno juče pozvali građane da ne izlaze na ulice. U Podgoricu bi, prema informacijama ANB, danas trebalo da dođu „Delije“ i „Grobari“ iz Tivta, te kotorske i hercegnovske „Delije“, piše Pobjeda i dodaje da je reč o osobama sklonim neredima. U prilog tome, Pobjeda je objavila fotografije dostavljene iz gradskog preduzeća „Čistoća“, a na kojima se vide gomile kamenica, manjih betonskih blokova koje su komunalci juče našli u parku preko puta zgrade Skupštine Crne Gore, ali i u nekim okolnim ulicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana