Policija i USKOK: Bandić primao mito

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

ZAGREB- O dvodnevnoj akciji hapšenja u Zagrebu oglasili su se danas saopštenjem policija i USKOK sa detaljnim sumnjama za svakog privredenog pojedinačno, dok preminulog gradonačelnika Milana Bandića terete za primanje mita.

USKOK i policija su juče ujutro u Zagrebu sroveli akciju koja, kako prenosi hrvatski portal Indeks, vodi u tri pravca, a zajedničko im je jedino - Milan Bandić.

Najzvučnije ime među privedenima je Kazimir Bačić, generalni direktor HRT-a, koji je prema informacija ovog portala, nosio keš ... Uhapšena je i nekadašnja ministarka zdravlja Ana Stavljenić-Rukavina, koja je bila dugogodišnja bliska saradnika pokojnog Bandića.

Privedena su dvojica Bandićevih vozača, kao i Denisa Mohenskog, poznatijeg kao „kralja Adventa“, zatim bivšeg vlasnika fabrike električnih sijaica, službenica Gradskog ureda za prostorno uređenje Jelena Čeklić i načelnica stručne službe gradonačelnika Andrea Šulentić.

U saopštenju policije i USKOK-a se navodi da je privođenju prethodilo višemjesečno kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana starosti 74 i 60 godina, a riječ je o Lončaerviću i Bačiću.

Riječ je o nizu afera, a svi privedeni se terete za krivična djela iz oblasti privrednog kriminala i zloupotrebe službenog položaja, primanja i davanja mita.

Navodi se da će USKOK sudiji istrage Županijskog suda u Zagrebu predložiti istražni zatvor protiv svih okrivljenih.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana