Policija čuva kuću ministra Jakovine

Hina
Policija čuva kuću ministra Jakovine

Zagreb - Zbog dojava o mogućim izgredima tokom protesta udruženja seljaka policija čuva kuću ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine u Bukovlju kod Slavonskog Broda, potvrdila je portparol lokalne policije, ističući da ministar nije primio nikakve prijetnje, prenosi Hina.

- Nije bilo prijetnji po život ali bilo je dojava da bi moglo doći do nekih ispada - kazala je Hini portparol brodsko-posavske policijske uprave Kata Nujić.

Neslužbeno se, međutim, saznaje da je neko od demonstranata zaprijetio da će pred ministrovu kuću “istresti fekalije”.

- Policija nadzire situaciju na cijelom terenu, pa tako i u mjestu gdje je kuća ministra Jakovine, ali nikakvih problema nije bilo - kazala je Nujićeva.

Dodala je i da pred ministrovom kućom nisu specijalci, kako su objavili neki mediji, već pripadnici temeljne ili interventne policije.

- Riječ je o uobičajenoj bezbjednosnoj procjeni - pojasnila je ona.

Ističući da dosadašnjim radom nije učinio ništa za hrvatsku poljoprivredu udruženja seljaka traže smjenu ili ostavku ministra Jakovine.

Nezadovoljni što na jučerašnjem sastanku u Ministarstvu nije postignut nikakav dogovor slavonski seljaci su odlučili da krenu i u blokadu saobraćajnica.

Tvrde da se ne namjeravaju maknuti s cesta uprkos policijskim tvrdnjama da protest nije najavljen na vrijeme.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana